Scherell's Kolfolie Extra Donkerbruin

€ 7,75
Niet op voorraad
SKU
fictief 1935342017

De belangrijkste eigenschappen van Schaftol hout / kolfolie in een overzicht:

  • Merk: Scherell's (Ballistol)
  • Art.Nr.: 23817 
  • Kleur: Extra donkerbruin
  • Beschermt tegen vochtigheid, vuil en schimmel
  • Voor het vernieuwen van verweerd hout
  • Maakt hout waterafstotend en sterk
  • Verhindert dat hout ruw en vlekkerig wordt
  • Is geschikt voor alle natuurhout
  • Nieuwe verpakking met aanbreng-sponsje op het flesje voor het egaal aanbrengen van de olie
  • Inhoud (ml): 50

Original Scherell's Schaftol werd ontworpen voor een van de meest veeleisende taken van houtbescherming, de bescherming en het onderhoud van houten kolven in de jacht-en schietsport en is heden ten dage, met afstand, het marktvoerende product voor het onderhouden en verfraaien van kolven.

In Schaftol houtolie van het huis Scherell & Co zijn alleen de allerbeste natuurproducten, van de hoogste kwaliteit verwerkt met slechts een geringe toevoeging van siliconen. Alle houtsoorten zijn hygroscopisch. Het neemt water op en staat continue bloot aan weers- en temperatuursveranderingen, daardoor kan het vocht in het hout trekken dat, als het weer opdroogt, kan vervormen en zelfs scheuren.

Houtolie Gebruiksaanwijzing:

Scherell's Schaftol ® conserveert het hout optimaal en beschermt het tegen weersinvloeden van allerlei aard, speciaal voor het ruw en vlekkerig worden. Het hout wordt donkerder en mooier naarmate je de behandeling met Schaftol houtolie vaker herhaald. Al een kleine hoeveelheid is voldoende om het gewenste effect te bereiken.

Het hout met een linnen doek stevig inwrijven en de houtolie in laten trekken. Deze behandeling de volgende dag herhalen.

Is het hout vlekkerig geworden of vertoond het ruwe plekken, dan kunt u met fijn schuurpapier net zo lang schuren tot het weer helemaal glad is. De geschuurde plekken dient u met water te bevochtigen. Na het drogen weer met zeer fijn schuurpapier schuren en dan met Schaftol houtolie stevig inwrijven.

Wanneer Schaftol ® volledig in het hout getrokken is, kan het opnieuw met zeer fijn schuurpapier (korrel 400) geschuurd worden en met Schaftol houtolie behandeld worden. Hoe vaker u deze behandeling herhaalt des te beter de werking. Op deze manier krijgt het hout zijn oorspronkelijke uiterlijk terug en een zeer mooie donkere matglans.

Als u het ruwe hout voor het eerst met Schaftol ® behandelt, dient u de houtolie op te warmen tot ongeveer 30 tot 50 graden en dan met een linnen doek inwrijven.

Met Schaftol houtolie kunt u geweerkolven, speciaal edelhout, antiquiteiten en ongelakte meubelen ideaal behandelen en onderhouden

Stel uw vraag
Laat een vraag of opmerking achter en wij zullen hier zo spoedig mogelijk op terugkomen.
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Scherell's Kolfolie Extra Donkerbruin
Uw waardering